Echipa de experți

Expert Cipra

Oana Trifu Bulzan

Specialist în schimbarea stilului de viață
Despre

Oana Trifu Bulzan este specialist în schimbarea stilului de viață. Este absolvent al Facultății de Medicină Generală UMF Carol Davila în 2008, precum și al cursului Food and Nutrition în Health and Wellbeing la Harvard Extension School. În perioada 2020-2021 a urmat cursurile Insitutului de Medicină Funcțională și a dobândit titulatura de coach în medicină funcțională acreditat FMCA. Promovează implementarea obiceiurilor alimentare în detrimentul dietelor, mișcarea body positivity și flexitarianismul.

Expert Cipra

Dr. Șerban Damian

Medic şi nutriţionist sportiv
Despre

Dr. Şerban Damian este medic şi nutriţionist sportiv, format în programul Comitetului Internaţional Olimpic. A absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti, unde a urmat şi rezidenţialul de medicină de familie şi masterul de nutriţie şi siguranţă alimentară. Este fondatorul Centrului Superfit (www.superfit.ro) o clinică modernă în Bucureşti, unde conduce o echipă de specialişti care şi-au propus să fie de ajutor oricărei persoane care doreşte să îşi transforme stilul de viaţă şi să devină mai performantă prin intermediul nutriţiei, antrenamentelor, recuperării medicale şi consilierii psihologice. Dr. Damian a lucrat cu numeroşi sportivi amatori şi de performanţă, precum şi cu Echipa Naţională de Fotbal a României şi Echipa Olimpică de Baschet Femin 3×3 care a participat la Olimpiada de la Tokyo. În timpul liber este alergător pe distanţe lungi (maraton) şi promotor al unui stil de viaţă sănătos pe youtube.com/user/SuperfitRo

Expert Cipra

Matei Stănculescu

Psiholog
Despre

Matei face parte din echipa de experți The Mind, are o experiență de peste 15 ani în practică privată, consiliere psihologică și vocațională, dar și în managementul stresului, timpului, detectarea și dezvoltarea abilităților de leadership. Matei s-a specializat și în mental fitness training, public speaking, managementul eșecului, crizei și schimbării. A inițiat programul educațional non-formal – „Cine vrei să fii?”, care a adunat peste 1000 de elevi. Are experiență în media, în roluri de producător, realizator și prezentator emisiuni.

Expert Cipra

Cami Dumitru

Psiholog clinician și Consilier psihologic
Despre

Cami este unul dintre experții clinicii The Mind, psiholog clinician și consilier psihologic. Este specializată în evaluarea și consilierea copilului, adultului, cuplului și familiei, a făcut diverse formulări in psihoterapie, având o experiență de 15 ani de practică privată. Cami este și expert psiholog și trainer în diverse proiecte desfășurate în colaborare cu UNICEF România, Universitatea București sau Universitatea de Medicina și Farmacie Carol Davila. În ultimii 5 ani a lucrat și cu mediul business/ corporate, în rolul de consultant și trainer pentru diverse organizații. 

Expert Cipra

Diana Tache

Psihoterapeut și Consilier psihologic
Despre

Diana este psihoterapeut și consilier psihologic și face parte din echipa de experți The Mind, fiind, totodată, membru al Asociației Române de Psihologie Analitică. Are formare în psihoterapie analitică, în tehnici terapeutice precum: sandplay – terapie prin jocul cu nisip, analiza de simbol și analiza visului, dar și specializare în cazurile de tulburări alimentare, sexuale, de comportament, în terapia sistemică de cuplu, copil și familie. Diana este și organizator și coordonator al programelor de dezvoltare personală desfășurate în diverse centre educaționale din București.

Expert Cipra

Cornel Moca

Antrenor personal și Nutriționist acreditat
Despre

Cornel Moca (www.cornelmoca.ro) este antrenor personal și nutriționist acreditat, absolvent al Facultății de Sport și Kinetoterapie, cu multiple certificări în domeniul fitness-ului și nutriției și cu o experiență de 14 ani în acest domeniu, fiind specializat, printre altele, în antrenamentele destinate corectării deficiențelor posturale. Fost master trainer, a format antrenori personali și instructori de fitness acreditați de Ministerul Educației. Pasionat de sport încă din copilărie, îi place să motiveze oamenii și să îi ajute să devină cea mai bună versiune a lor. Nu este adeptul restricțiilor inutile și al antrenamentelor epuizante, ci al schimbărilor definitive în ceea ce privește relația oamenilor cu mâncare și sportul, fiind de părere că orice persoană ar trebui să aibă minime cunoștințe în acest domeniu, pentru o bună stare de sănătate și calitate a vieții. Cornel Moca este și brand ambasador Gold Nutrition România.

Expert Cipra

Dr. Ciprian Mihai Râșcu

Medic primar ortopedie-traumatologie
Despre

Medic primar ortopedie-traumatologie (Ortokinetic) și medic coordonator al lotului Federației Române de Gimnastică, a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie și Facultatea de Kinetoterapie, precum și studii postuniversitare relevante. Este membru fondator al Societății Române de Umăr și Cot și membru al Asociației Americane de Ortopedie și are o experiență de mii de ore petrecute în cadrul intervențiilor chirurgicale. Mereu la zi cu informațiile din domeniul său de activitate, consideră că recuperarea sănătății și a calității vieții pacienților pe care îi tratează este cea mai satisfăcător rezultat al muncii sale.

Expert Cipra

Anca Amariei

Facilitator wellbeing, Terapeut certificat prin yoga
Despre

Anca Amariei este primul terapeut prin yoga din România, acreditat de către IAYT (Asociația Internațională a Terapeuților prin Yoga din SUA), după o formare de peste 800 de ore la Institutul de Terapie prin Yoga din Amsterdam. De asemenea, este specializată în neuromindfulness (Neuromindfulness Institute), acordarea primului ajutor în sănătatea mentală (MHFA UK), trauma-informed yoga (TCTSY Amsterdam) și antrenamente de respirație (Yogabody Barcelona). Practică yoga din 2013 și facilitează clase de grup și private în București și peste hotare, ateliere pentru dezvoltare personală, retreat-uri de wellbeing. Este și mentor în comunitatea She is Mom. Totodată, a acumulat peste 13 ani de experiență în comunicarea de brand și corporativă și a desfășurat nenumărate activități de wellbeing în mediul corporate.

Expert Cipra

Dr. Ruxandra Constantina

Medic de familie, cu specializări în medicină naturistă
Despre

Dr. Ruxandra Constantina (www.ruxandraconstantina.ro) este medic de familie, cu multiple specializări în medicină naturistă – apifitoterapie, biorezonanță, iridologie, gemoterapie, reflexoterapie. Absolventă a Facultății de Medicină și Farmacie Carol Davila, este adepta unui stil de viață echilibrat și a utilizării mijloacelor clasice (alopatice) de diagnostic și tratament în paralel cu medicina funcțională și remediile naturiste, cu mult mai puține efecte secundare pentru corpul uman. Astfel, dr. Ruxandra Constantina preferă o abordare integrativă a disfuncțiilor care apar în organism, pentru a trata și cauza acestora, nu doar efectul. O prezență constantă în interviuri și emisiuni cu teme medicale, doamna doctor va fi alături de noi pe www.cipra.ro cu sfaturi pentru stare de bine și prevenirea diverselor probleme de sănătate.

Expert Cipra

Dr. Oana Pop

Medic specialist diabet, nutriție și boli metabolice
Despre

Dr. Oana Anca Pop, medic specialist diabet, nutriție și boli metabolice în cadrul Hyperclinicii Medlife Oradea, consideră că o alimentație sănătoasă se traduce prin moderație și varietate și își încurajează pacienții să se informeze de fiecare dată din surse sigure, pentru a putea face alegeri corecte și echilibrate. Dr. Oana Pop este pasionată de sport, consideră că mișcarea este un element important în menținerea siluetei și a sănătății și recomandă ca, indiferent de vârstă, să luăm măsuri pentru a ne simți bine în propriul corp, prevenind sau tratând de la primele semne orice problemă, de la kilograme în plus până la afecțiuni gastrice sau diabet. Sfaturile Oanei Pop în materie de nutriție se vor găsi pe pagina www.cipra.ro, în secțiunea dedicată.