Influența tehnologiei asupra calității vieții

25 octombrie 2023
Imagine articol CIPRA

Chiar dacă nu se numără printre cei 5 piloni principali care influențează calitatea vieții românilor – conform studiului CIPRA, aceștia sunt alimentația, somnul, mișcarea, echilibrul dintre viața personală și cea profesională și răsfățul cu moderație -, totuși instrumentele tehnologice actuale au o influență semnificativă asupra fiecăruia dintre aceștia. Tocmai de aceea, tehnologia are o secțiune dedicată în studiul realizat de CIPRA în parteneriat cu Reveal Marketing Research în luna martie a acestui an.

Rezulatele acestei analize au pus în evidență următoarele aspecte: 42% dintre respondenți petrec cel puțin 4 ore zilnic la calculator, 41%  sunt conectați la telefon tot atâtea ore, iar 29%  se uită la televizor minimum 4 ore. Media zilnică de ore petrecute cu fiecare tip de dispozitiv este de 3.6 pentru calculator, 3.5 pentru telefon și 2.8 pentru televizor, iar timpul petrecut, în medie, pe rețelele sociale este de 2.5 ore zilnic.

În privința atitudinilor legate de tehnologie, 90% dintre respondenți declară că tehnologia îi ajută să rămână conectați cu prietenii și familia, iar pentru 89% instrumentele tehnologice reprezintă o cale eficientă de acces la cele mai recente informații.

Rezultatele detaliate pot fi consultate AICI.

Distribuie acest articol