Impactul sustenabilității asupra vieții românilor

12 octombrie 2023
Imagine articol CIPRA

Un nou raport de cercetare realizat de CIPRA în parteneriat cu Reveal Marketing Research în luna august 2023 a pus în evidență cifre relevante despre comportamentul românilor cu privire la sustenabilitate.

  • Sustenabilitatea este considerată de către 67% dintre respondenți ca având un impact benefic asupra calității vieții, 34% declarând că aceasta o influențează în foarte mare măsură.
  • 61% dintre participanți cred că economisirea resurselor are un impact pozitiv asupra calității vieții, seniorii și pensionarii acordând o atenție sporită acestui subiect (76%).
  • Colectarea separată a deșeurilor este susținută de 60% dintre participanți și percepută ca având un impact semnificativ asupra calității vieții. Cele mai generoase procente cu privire la acest aspect s-au înregistrat în rândul seniorilor și pensionarilor (80%).
  • Alimentația joacă un rol esențial în ceea ce privește calitatea vieții, 50% dintre respondenți adoptând în ultimele 6 luni o dietă mai sănătoasă.

Principalele acțiuni sustenabile care reies în urma chestionarului sunt: economisirea resurselor de apă, electricitate și gaz (61%), colectarea separată a deșeurilor (60%), educația ecologică a copiilor (50%) și achiziționarea de produse eco/bio sau cu ambalaje reciclabile (49%). 

Care sunt cele mai importante aspecte ce vizează schimbarea stilului de viață pentru a crea comportamente sustenabile poți afla din studiul integral, care se regăsește aici: LINK.

Distribuie acest articol