Remote working pe timpul verii – o soluție pentru a combina jobul cu vacanța
Temperaturile crescute sunt aici și parcă ai evada într-un loc de vis, unde te poți răcori. Dacă nu ești în vacanță, sună precum un plan îndepărtat. Dar lucrurile pot sta și altfel, în cazul celor care au la dispoziție opțiunea de remote working.
Situația pandemică prin care am trecut ne-a arătat că mulți dintre noi pot lucra de oriunde, atâta vreme cât exista o conexiune bună la internet. Dacă te afli în segmentul celor care pot lucra și de la distanță, o evadare în mijlocul naturii sigur ți-ar prinde bine.
43% dintre respondeții studiului “Obiceiuri care au un impact direct asupra calității vieții românilor” au afirmat că sunt mulțumiți de casa în care locuiesc. Însă locuința poate deveni apăsătoare în momentul în care se transformă și în mediu de lucru.
În plus, dacă vorbim de familiile cu copii care nu merg în colectivități, precum creșe, grădinițe sau școli de vară, lucrurile se complică. Părinții care lucrează remote se transformă în aceste cazuri în mici mașinării care gravitează între laptop, bucătărie și cei mici. Același studiu arată că doar 14% dintre românii chestionați au declarat că sunt mulțumiți de echilibrul dintre viață profesională și cea personală.
Cum poate ajuta remote working-ul?
Să plecăm de la exemplul scriitorilor – mulți dintre ei declară că atunci când lucrează la o nouă carte merg într-un loc nou, într-o călătorie, pentru a da frâu liber creativității. O parte aleg locuri izolate, unde nu pot fi contactați ușor, pentru a nu fi distrași de nimic. Ce ar fi dacă am adopta acest stil de a lucra? Am putea fi chiar mai productivi! Trebuie îndeplinite doar câteva criterii: angajatorul să permită salariaților să lucreze la distanță și să existe o comunicare bună, care să nu pună în pericol calitatea muncii.
Unul dintre angajatorii de la nivel mondial, compania Airbnb oferă posibilitatea salariaților săi să călătorească oriunde doresc în lume și să lucreze în același timp. Reprezentanții companiei au pus la punct sisteme prin care se asigură productivitatea muncii și oferă oamenilor posibilitatea de a-și alege locul din care vor să lucreze. Acest lucru arată un grad mare de încredere pe care angajatorul îl are față de salariat. În felul acesta, oamenii pot îmbina foarte ușor utilul (jobul) cu plăcutul (călătoriile).
Cum ar fi să lucrezi de la malul mării sau bucurându-te de răcoarea muntelui?
Am abordat până acum ideea de lucru la distanță gândindu-ne la destinațiile externe. Dar lucrul la distanță poate însemna și lucrul într-o zonă frumoasă din România, poate nu atât de departe de casă. Gândește-te la zonele frumoase din apropierea orașului în care locuiești. Ai putea găsi acolo un loc pe care să îl închiriezi pe timpul verii, pentru a lucra, chiar și pentru câteva zile? Un alt avantaj ar fi reprezentat de tipul de cazare ales. Există variante de case pe care le poți închiria integral, pe mai multe luni. Astfel, te poți bucura de spațiul în plus oferit.
Cei mai norocoși dintre noi nu sunt nevoiți sa ia în calcul un buget pentru chirie, pentru că pot sta, de exemplu, în casa părinților, într-o frumoasă zonă de munte. De asemenea, România este foarte ofertantă atunci când vorbim de varietatea destinațiilor turistice – poți lucra de la malul mării sau din Delta Dunării. E nevoie de puțin research pentru a găsi variante de cazare convenabilă și de dorința de a schimba ceva în felul în care lucrezi și îți petreci timpul liber.
Distribuie acest articol