Românii, între viața personală și cea profesională

24 august 2023
Imagine articol CIPRA

Echilibrul dintre viața personală și cea profesională este unul dintre cei 5 piloni principali care influențează calitatea vieții românilor, alături de alimentație, sport, somn și răsfăț cu moderație, după cum reiese din cercetarea de piață realizată de CIPRA cu ajutorul Reveal Marketing Research.

Conform rezultatelor celui mai recent studiu CIPRA, din luna martie 2023, doar 50% dintre respondenți au declarat că sunt mulțumiți de echilibrul dintre viața lor personală și cea profesională (iar 17% sunt total nemulțumiți), comparativ cu 58% (respectiv 14% nemulțumiți) în anul 2021, când a fost realizat primul studiu CIPRA.


Cel mai mare grad de mulțumire al românilor (58%) este legat de modul de petrecere a timpului cu familia, urmat de de interacțiunea cu prietenii (49%), relația și colaborarea cu colegii (46% ) și de relația și colaborarea cu șeful (42%). La polul opus, cele mai mari nemulțumiri sunt cauzate de trafic (38%), aglomerație (38%) și nivelul de stres (34%).

46% dintre respondenți și-ar dori să aibă mai mult timp pentru pasiuni, 44% simt nevoia să se organizeze mai bine, iar pe 43% i-ar ajuta să aibă curajul să facă schimbări care să le îmbunătățească viața, precum schimbarea locului de muncă sau a partenerului. 40% dintre români își doresc mai multe vacanțe și 37% să aibă o viață mai activă.
Când vine vorba de activitățile preferate, pe locul 1 sunt plimbările în aer liber (64%), pe locul 2 mersul la cumpărături (51%), iar pe locul 3 vizionarea de filme (48%), urmate de citit (45%), întâlniri cu prietenii (40%) și ieșiri în oraș (22%).


Această secțiune a studiului o poți găsi integral AICI.
Te așteptăm pe site în secțiunea dedicată pentru a afla de la experții noștri cum poți îmbunătăți echilibrul dintre viața personală și cea profesională și calitatea vieții.

Distribuie acest articol