Românii și alimentația în 2023

17 iulie 2023
Imagine articol CIPRA

Din raportul de cercetare realizat de Reveal Marketing Research pentru CIPRA în luna martie a
acestui an reies informații relevante cu privire la obiceiurile românilor, cu impact asupra calității
vieții lor, pe mai multe paliere: alimentația, odihna, consumul de tutun și alcool, sportul,
tehnologia și echilibrul între viața personală și cea profesională.


În privința alimentației, rezultatele studiului arată că doar 30% dintre femei și 41% dintre
bărbați sunt de părere că aceasta este de calitate bună, iar majoritatea respondenților (58%)
consideră că alimentația lor este una de calitate medie.


În privința alimentelor care fac parte zilnic sau aproape zilnic din alimentația românilor, fructele
și legumele dețin locul fruntaș (81%), după cum declară respondenții, 80% dintre români
consumă zilnic sau aproape zilnic produse de panificație, iar lactatele, ouăle, carnea și peștele
sunt consumate frecvent de 76% dintre români.


În plus, 44% dintre români nu au timp să își gătească singuri, iar calitatea alimentației lor are de
suferit din acest motiv, aspect susținut și de concluzia că 50% dintre ei au probleme cu digestia
din cauza alimentației nesănătoase.


Această secțiune a studiului conține și informații legate de consumul de apă, despre obiceiurile
românilor cu privire la mesele zilnice sau satisfacția față de propria greutate corporală și nu
numai. Poți găsi rezultatele integral AICI.


Pornind de la aceste informații concrete și detaliate, ne propunem să oferim în continuare
sfaturi utile, validate de experți și adaptate contextului actual, care să contribuie la
îmbunătățirea comportamentelor cu impact direct asupra calității vieții românilor.

Distribuie acest articol