Cele mai bune exerciții pentru slăbit

11 iulie 2022
Imagine articol CIPRA

O greutate corporală mai mare decât cea normală și o condiție fizică slabă afectează calitatea vieții pe multe paliere. Ca să ajungi la forma pe care ți-o dorești, pe lângă alimentația echilibrată, e important să faci mișcare de orice fel, însă dintre toate activitățile pe care le ai la dispoziție, anumite exerciții fizice sunt ideale pentru scăderea în greutate.

22% dintre respondenții studiului CIPRA au menționat că au tendința de a se îngrășa din cauza sedentarismului. Sportul, practicat chiar și la nivel moderat, te ajută să arzi mai multe calorii pe parcursul zilei și să îți tonifici musculatura în același timp. „Exercițiile fizice sunt importante oricând pentru sănătatea fiecăruia dintre noi, dar devin și mai importante atunci când îți dorești să slăbești“, spune Cornel Moca, antrenor personal și nutriționist.

Ca să dai jos kilogramele este important să incluzi în sesiunile de antrenament exerciții care să ducă la creșterea frecvenței cardiace și a frecvenței respiratorii. 

Cornel Moca, antrenor

Antrenamentul funcțional, o soluție eficientă împotriva kilogramelor 

După cum îi spune și numele, antrenamentul funcțional este conceput pentru a îmbunătăți funcțiile aparatului locomotor și se bazează pe exerciții care imită mișcările de zi cu zi, îmbunătățind rezistența și capacitatea de coordonare.

„Antrenamentul funcțional este format din mișcări complexe care solicită mai multe grupe musculare în același timp și se execută cu greutatea corpului. Cei avansați pot adăuga și accesorii pentru a crește gradul de dificultate. Antrenamentele de tip funcțional te vor ajuta să slăbești rapid și vin cu avantajul că îți vor îmbunătăți și mobilitatea și te vor ajuta să ai mușchi mai puternici. Dacă nu ești familiarizat cu acest tip de antrenament, ar fi recomandat să lucrezi sub îndrumarea unui specialist, pentru a evita mișcările greșite și a obține eficiență maximă“, recomandă antrenorul.

SET de exerciții pentru slăbit

Iată un exemplu de circuit funcțional recomandat de specialistul nostru, Cornel Moca, ușor de realizat chiar și acasă:

1. Genuflexiuni – 30 repetări 

2. Flotări – 15-20 repetări 

3. Alergare ușoară pe loc – 30 secunde

4. Plank – 40 secunde 

5. Fandări – 15 repetări pe fiecare picior

Se fac pauze de 15 secunde între exerciții, iar circuitul se poate repeta de 3-5 ori.

„Alte tipuri de exerciții care te ajută să pierzi mai repede în greutate sunt mersul pe bicicletă, alergatul, săritul corzii. Și dacă te numeri printre cei cărora le place să facă mișcare împreună cu prietenii, poți încerca sporturile de echipă: tenis, volei, baschet, fotbal. Astfel, faci mișcare, scazi în greutate și petreci timp cu oamenii dragi“ – Cornel Moca.

Distribuie acest articol