Poți să fii activ începând DE AZI

18 ianuarie 2022
Imagine articol CIPRA

Timpul de care dispunem este limitat și, de multe ori, pare imposibil să bifăm toate sarcinile de serviciu, de familie și pe cele care țin de sănătate și stare de bine. Dar este esențial să ne alegem cu grijă prioritățile… Iar să fii activ este una dintre ele.

Indiferent dacă ești o persoană extrem de ocupată sau pur și simplu reticența, prejudecățile sau comoditatea te împiedică să ieși din zona de confort pentru a face sport, un lucru este cert: o viață activă aduce o multitudine de beneficii. Cu toate acestea, mișcarea este adesea neglijată.

19% dintre românii intervievați în cadrul studiului CIPRA au declarat că obișnuiesc să facă mișcare sau să practice un sport o dată pe săptămână, 9% o dată pe lună, iar 12% doar o dată pe an sau mai rar.

Nu lăsa pe mâine. Fii activ acum!

Astăzi ai multă treabă la birou sau o întâlnire importantă ori poate simți nevoia să dormi cu o oră în plus, dar îți vei face timp de mâine, de săptămâna viitoare, de luna viitoare, de anul viitor… Punem pe hold sportul cu ușurință, cu toate că, dacă îi includem în programul nostru, ne aduce multe lucruri de care avem nevoie pentru a ne îmbunătăți calitatea vieții: energie, relaxare, socializare, distracție, motivație, putere de concentrare, sănătate, kilograme în minus și un corp tonifiat. Chiar nu e imposibil de strecurat pe lista de activități, mai ales dacă faci sport acasă sau la o sală/într-un parc din apropiere. Apoi, trebuie să ai răbdare și să fii consecvent.

Cel mai bun moment ca să începi să-ți schimbi viața și să mergi către sport și alimentație sănătoasă este ACUM.

Cornel Moca, antrenor personal

„Este bine să nu te grăbești și să îți dai ție timp să te obișnuiești cu noile obiceiuri: nu o să poți da jos peste noapte kilogramele pe care le-ai acumulat în decurs de câteva luni. Așadar, stabilește-ți obiective mai mici, care să te ajute să vezi în primul rând că poți. Succesul, chiar și unul mai mic, te poate stimula să-ți menții motivația. Dacă nu poți vizualiza cum să faci chiar tu aceste schimbări, poți întotdeauna să apelezi la un specialist, care va face totul mai clar pentru tine“, recomandă specialistul.

Descoperă ce fel de mișcare ți se potrivește

Sportul nu trebuie să fie o corvoadă, altfel riscul să renunți este mult mai mare. Este important să te simți bine atunci când faci sport. 


„În ceea ce privește activitatea fizică, cel mai bun sfat pe care ți l-aș putea da este să găsești o activitate care să-ți placă, pentru că așa vei putea să ai continuitate. Este important să experimentezi mai multe tipuri de antrenamente și să vezi care te atrage pe tine cel mai mult. Și aici, un specialist te poate ajuta foarte mult, pentru că experiența lui poate face ca perioada de experimentare să fie mai scurtă. Astfel, vei descoperi mai repede ce-ți place și vei putea să înaintezi către obiectivele tale“, spune Cornel Moca, antrenor (www.cornelmoca.ro).

Distribuie acest articol