Tipuri de bere pe care le poți savura într-o vară călduroasă
Zilele toride de vară merg perfect cu o bere rece și răcoritoare. Fie că te relaxezi cu prietenii la terasă, te bucuri de soare la malul mării sau organizezi un maraton de seriale acasă, o bere bine răcită este companionul perfect. Desigur, cu moderație. Descoperă diferitele tipuri de bere și alege aroma preferată.
53% dintre respondenții noului studiu CIPRA sunt mulțumiți de timpul pe care îl petrec pentru relaxare, iar răsfățul cu moderație, unde se încadrează și consumul de alcool, a fost menționat de 34% dintre cei chestionați ca fiind un aspect cu impact asupra calității vieții.
În continuare, găsești tipurile de bere pe care le ai la dispoziție pe piață și caracteristicile lor principale.
Tipuri de bere: berea IPA
Berea IPA își are originile în Marea Britanie. Legenda spune că marinarii britanici, în timp ce navigau spre India, au încărcat butoaie de bere cu o cantitate suplimentară de hamei, un bun conservant. Hameiul a stat în bere atât de mult încât și-a pierdut aroma fructată și a oferit berii un gust amar. Așa că IPA-urile britanice au o aromă distinctă de malț și sunt amare. Astăzi, există pe piață diferite variații de arome, de la fructe la conifere.
Berea Weiss
Berea Weiss este una dintre cele mai vechi beri pe care le poți găsi astăzi pe piață. A fost fabricată în Germania. Inițial, a fost denumită „bere Weisses”, adică bere albă, făcută din grâu în timpul verii. Diferitele tipuri de bere Weiss au un gust distinctiv, variind de la cuișoare la citrice. În plus, berea este tulbure deoarece conține proteine din grâu. Este o bere ușoară, perfectă pentru o zi călduroasă de vară.
Berea tip Ale
Berile Ale sunt cunoscute a fi beri cu fermentație superioară, deoarece drojdia de bere plutește în partea de sus a vasului în timpul fermentației. În plus, acest tip de bere are nevoie de temperaturi mai mari pentru a fermenta, în jur de 20 de grade Celsius. Gustul unei beri Ale poate varia de la dulce la amărui sau acrișor.
Berea tip Lager
Berea Lager este cel mai comun tip de bere din lume. Spre deosebire de Berea de tip Ale, Lager-ul fermentează în partea inferioară a vasului, iar temperaturile pot fi mai scăzute. O altă caracteristică a acestui tip de bere este că poate fi maturată în incinte cu temperaturi scăzute.
Berea tip Pilsner
Berea tip Pilsner este un tip de bere deschisă la culoare, ușoară, ce poate fi consumată într-o zi călduroasă de vară. Malțul Pilsner este cel care îi conferă aroma ușor amară.
Toarnă perfect berea în halbă!
Este important ca spuma berii să măsoare un deget sau două, nu mai mult. Pentru o turnare corectă, înclină paharul la un unghi de 45 de grade și începe să torni. La jumătatea drumului, îndreaptă treptat paharul până obții cantitatea corectă de spumă. Apoi, savurează berea preferată, pentru a te răcori. Nu uita de moderație! Iar dacă ești șofer, lasă mașina acasă în cazul în care alegi să consumi bere.
Distribuie acest articol