Idei creative pentru un altfel de Halloween 

28 octombrie 2022
Imagine articol CIPRA

Natura este foarte ofertantă în aceste zile, dacă ai în plan proiecte de genul „do it yourself“ pline de imaginație pentru un altfel de Halloween sau pentru a sărbători, pur și simplu, frumusețea toamnei. Colaje din frunze, conuri de brad colorate – posibilitățile sunt nelimitate atunci când vine vorba de mici opere de artă realizate împreună cu prichindeii din familie.

76% dintre respondenții studiului CIPRA „Atitudini față de satisfacția asupra vieții familiale” au răspuns că le face plăcere să petreacă mult timp împreună, în familie. Iar un alt studiu CIPRA, „Obiceiuri cu risc crescut care au un impact direct asupra calității vieții românilor”, arată că pentru 82% dintre cei chestionați modul în care petrec timpul liber este important. Așadar, start timpului de calitate petrecut alături de cei mici! În acest articol regăsești câteva exemple de proiecte „arts and crafts” simplu de realizat, dar extrem de frumoase.

În natură, posibilitățile sunt nenumărate. Oferă-i copilului ocazia de a-și aduna singur materiile prime pentru un proiect de toamnă de făcut acasă.

Dovleci și alte felinare tomnatice

Desigur, vedeta în această perioadă sunt dovlecii sculptați, apoi pictați în diverse moduri și luminați din interior cu o lumânare sau cu o lanternă. Dar ai și alte posibilități. Adună frunze în culori diferite: arămii, ruginii, roșiatice, galbene sau verde pal. Mai ai nevoie de un borcan mai mare, cum sunt cele în care sunt păstrate murăturile, de lipici, dar și de o mică instalație electrică. Curăță frunzele de praf, lipește-le cu grijă pe borcan, montează în interior instalația electrică și vei obține o veioză superbă, ce va arunca în jur lumini jucăușe de toamnă. 

Ghinde jucăușe 

Caută în natură ghinde ce au atașate acele mici pălării deasupra lor. Ai grijă să fie cât mai mari și să nu aibă suprafață lovită. Acasă, curăță-le bine și pictează pe fiecare ghindă mici fețe jucăușe. Poți desena micilor omuleți și rotocoale de păr, eșarfe sau papioane elegante. La final, vei avea o întreagă familie de ghinde vesele, pe care le poți așeza la fereastra bucătăriei, de exemplu. Cu siguranță îți vor însenina începutul de zi.

Conuri vopsite în toate culorile

Să ne inspirăm puțin din tradiția vopsitului de ouă de Paște! Numai că acum nu vom folosi ouă, ci conuri de brad. După o plimbare prin pădure, adună mai multe conuri și curăță-le de praf. Caută în magazine spray-uri de vopsea în diferite culori – auriu, argintiu, albastru, roșu, orice culoare te atrage. Acoperă conurile de brad cu vopsea și vei obține o grămăjoară veselă de mici parți ale naturii. Conurile colorate pot fi transformate de Crăciun și în globuri, daca le vei atașa fâșii de ață. 

Halloween cu personaje din… castane

Adună castane și înarmează-te apoi cu lipici, plastilină și bețe de scobitori. Poți crea cu cei mici o întreagă echipă de fotbal din castane – cu mâini și picioare realizate din scobitori, iar ochii, gura, nasul și părul le meșterești din plastilină.

Tablouri realizate cu ajutorul frunzelor 

Frunzele de toamnă pot fi folosite pentru a realiza tablouri superbe. Ai nevoie doar de o ramă foto mai mare și frunze în culori variate. În loc de fotografie, așază în ramă intr-un mod cât mai creativ frunzele: poți imita un curcubeu cu ajutorul lor, dacă te ajută nuanțele frunzelor adunate. Aici, imaginația își spune cuvântul. Cert este că la final vei obține un peisaj tomnatic numai bun de așezat într-un colț vesel al casei. 

Un altfel de Halloween, cu energie bună

Deși este o sărbătoare împrumutată, Halloween-ul este o ocazie bună de a te distra cu cei mici, confecționând împreună costume pe care să le poarte la grădiniță sau, pur și simplu, acasă, în timpul liber. Ele nu trebuie să fie de groază, ci simpatice și distractive. 

Cel mic e fascinat de astronomie? Din două sau patru PET-uri mari, puțină vopsea, lipici rezistent și sfoară îi poți realiza niste butelii precum cele purtate de astronauți în spate atunci când ies în spațiu. Trebuie să colorezi PET-urile cu argintiu sau orice culoare își dorește copilul, să le lipești unul de altul, să le atașezi apoi sfoara, astfel încât la final să obții ceva asemănător unui ghiozdan, pe care cel mic să și-l poată pune pe umeri. Va avea astfel propriile butelii de oxigen cu care să cucerească spațiul imaginar. Îi poți realiza foarte ușor și un costum amuzant reprezentând o fantomă zâmbăreață, dacă vei folosi un cearșaf alb, simplu. Iar din cutiile de carton primite prin curierat poți decupa flori, animăluțe sau fluturi pe care să le poarte copilul.

Distribuie acest articol