Culorile superbe de toamnă, un motiv în plus să petrecem timp în natură

13 octombrie 2022
Imagine articol CIPRA

Felul în care îți petreci timpul liber are o influență majoră asupra calității vieții. Hai să vedem împreună ce ai putea face în zilele frumoase de toamnă!

82% dintre respondenții studiului CIPRA au răspuns că modul în care petrec timpul liber este important. De asemenea, 68% dintre ei au spus că este importantă și nevoia de a avea timp pentru a face mișcare

Un picnic de toamnă pentru deconectare 

Toamna poate înseamnă ploi și frig, dar, în același timp, este un adevărat spectacol al naturii, e goana după castane, e adunatul de frunze pentru un super colaj făcut cu cei mici acasă. 

Urmăreste prognoza meteo! Bifează o zi de weekend cu soare și organizează împreună cu câțiva prieteni sau cu familia un picnic. Poate fi într-un parc sau într-o pădure din apropiere. Îmbracă-te gros, cât să reziști câteva ore așezat pe pătură, eventual ia cu tine niște perne confortabile. Și, piesa de rezistență, pregătește mâncăruri dragi ție si prietenilor – tartă, chec, plăcintă cu dovleac. Într-un termos, pune cafea, ceai sau ciocolată caldă, câteva căni și vei avea un super picnic! De fapt, vei avea momente frumoase, bune de pus în cutia cu amintiri, alături de oamenii tăi dragi.

Activități de toamnă în aer liber

Dacă ai ajuns în mijlocul naturii, iată o altă activitate tomnatică aducătoare de zâmbete – caută castane în jurul tău! Un concurs e numai bun, mai ales dacă sunt în preajmă și cei mici. Mai ții minte anii copilăriei când alergai entuziasmat după castane strigând „Am mai găsit unaaaa“? Lucruri simple, dar care rămân întipărite în minte și suflet.

O altă idee pentru distracție garantată: „bătaia“ cu grămăjoare de frunze uscate. Poate fi amuzantă, mai ales pentru copii.

Vânează peisaje de toamnă

Caută destinații, cabane aflate în zone împădurite sau mici orașe de la poalele muntelui și bucură-te de culorile superbe ale toamnei. Lasă telefonul deoparte și pur și simplu încarcă-ți mintea cu frumusețea peisajelor și plămânii cu aer curat.

Dacă vremea nu permite excursii în afara casei, organizeaza împreună cu prietenii și familia seri de filme. Iar ca să ronțăiți ceva sănătos,  încearcă metoda clasică de a face floricele – boabe de porumb, un strop de ulei, o oală încăpătoare și un capac (musai capac) și atenție în jurul flacării. Copiii vor vrea să fie în preajmă pentru a auzi acel pocnet jucăuș al floricelelor. 

Întunericul se lasă acum mai repede, așa că ai timp mai mult să privești cerul înstelat. Caută constelații, stele căzătoare sau pur și simplu bucură-te de frumusețea cerului noaptea. Finalul unei zile este un moment numai bun pentru a-ți face planuri, pentru a visa cu ochii deschiși, pentru a-ți pune dorințe atunci când zărești stele căzătoare. Transformă întunericul într-un bun moment de reflecție!

Distribuie acest articol