Ce să pregătești pentru o cină perfectă în doi

5 aprilie 2024
Imagine articol CIPRA

Cinele romantice sunt ocazii de a consolida relația de cuplu, chiar și fără un motiv special. E bine de știut că există anumite alimente care pot influența libidoul și starea de bine. Combină-le în feluri de mâncare delicioase, într-o atmosferă intimă și vei obține seri perfecte împreună cu jumătatea ta.

Studiul CIPRA arată că pe primul loc în topul aspectelor cu impact asupra calității vieții se află alimentația. Pe locul doi urmează odihna, iar pe locul al treilea se situează echilibrul între viața personală și cea profesională.

Câteva ingrediente pentru o cină perfectă în doi

  • Te-ai fi gândit că țelina poate fi un ingredient de bază în cadrul unei cine în doi? Această rădăcinoasă conține androsteron, un feromon masculin puternic.
  • Stridiile sunt și ele un alt aliment afrodiziac, deoarece conțin o cantitate mare de zinc, substanță ce ajută corpul să producă testosteron. Daca nu te încântă gustul stridiilor, poți opta pentru alte alimente bogate în zinc – carnea de vită, semințe de dovleac sau caju. 
  • Ciocolata este asociată în general cu starea de bine, deoarece stimulează eliberarea endorfinelor, cunoscute și sub numele de ”hormonii fericirii”. Și cum iubirea merge mână în mână cu fericirea, o porție de ciocolată este o idee minunată pentru un desert plin de dragoste.
  • Pepenele este și el un alt aliment care induce o stare de bine în cuplu. Chiar dacă nu e tocmai sezonul lor, în unele magazine poți găsi chiar și acum pepeni verzi delicioși. Explicația este că pepenele conține aminoacidul citrulină. Odată ingerat, este transformat în arginină, care contribuie la relaxarea vaselor de sânge. Organele sexuale vor primi astfel un flux mărit de sânge. 
  • Pune și avocado pe lista de cumpărături pentru o cină romantică în doi! Acesta furnizează grăsimi sănătoase pentru corp și este benefic în special doamnelor.

Exista alimente, condimente, plante  și băuturi care creează o stare de bine și pot stimula libidoul,  acționând la nivel circulator si nervos și stimulând  secreția hormonilor sexuali. În această categorie intra ghimbirul, ginsengul, ciocolata neagră, migdalele, smochinele, curmalele, semințele dovleac, stridiile, fructele pădure (afinele în special).  

Dr. Ruxandra Constantina, medic de familie, expert CIPRA

Un vin bun, cireașa de pe tort

58% dintre persoanele chestionate în cadrul studiulului CIPRA au declarat că obișnuiesc să consume alcool cu ocazia petrecerilor și momentelor festive, iar 53% au declarat că au obiceiul de a consuma alcool în momentele de relaxare de acasă.

În timpul unei cine romantice, poți asocia mâncărurilor un pahar de vin potrivit. Stimulează fluxul sangvin și implicit poate induce o stare de relaxare în timpul momentelor petrecute în doi. Limitează, însă, consumul de alcool la un pahar – două pentru a obține efectul dorit de relaxare. Un consum excesiv poate conduce la efecte neplăcute, precum stări de rău și agitație. 

Orice ai alege spentru o masă în doi, este important să profiți de momentele de liniște pentru a vă putea conecta unul cu celalalt. De altfel, o cină romantică poate avea loc în orice zi din an, nu e nevoie de o zi specială. 

Distribuie acest articol