Transformă-ți balconul într-un colț de frumos!

17 mai 2024
Imagine articol CIPRA

Energia primăverii este molipsitoare, iar florile ei îți pot schimba starea de spirit, oricât de abătut ai fi. Cum ar fi ca în fiecare zi să te poți bucura de prospețimea naturii chiar de la primele ore a dimineții, la tine acasă? Să-ți transformi balconul într-un colț pentru relaxare nu este deloc dificil.

78% dintre respondenții studiului CIPRA au menționat că starea de spirit este pentru ei unul dintre factorii importanți în viață, iar 85% au declarat că este destul de sau foarte important să aibă o casă primitoare în care să locuiască. Același studiu mai arată că 66% sunt mulțumiți de casa în care locuiesc. 

Oricât de mic ar fi balconul locuinței tale, florile colorate și alte mici detalii îl vor transforma într-un spațiu al frumosului. Așadar…

Ce flori alegi pentru balcon?

Un balcon aranjat cu flori îți va oferi acel zvâc energie pe care îl cauți la începutul unei zile. Plantarea acestora nu este deloc dificilă, trebuie să ai un pic de răbdare, să-ți pregătești câteva unelte de grădinărit și pământul potrivit și să acorzi atenție soiurilor alese. Îi poți implica și pe copii.

  • Panseluțele te vor încânta cu ale lor culori vesele și pastelate. Evită să le plantezi într-un loc cu soare puternic, direct. Sunt rezistente la temperaturi scăzute.
  • Și petuniile sunt spectaculoase prin coloritul florilor. Acestea iubesc ceva mai mult zonele însorite, având nevoie de razele soarelui cel puțin șase ore pe zi. Ca și în cazul panseluțelor, este indicat să te asiguri să pământul din ghivece este unul fertil, cu o textură nisipoasă. 
  • Dacă ai ceva mai multă răbdare și vrei să urmărești procesul de creștere al unei plante de la stadiul seminței, poți opta pentru garofițele de grădină. Când vor înflori, te vei bucura de o explozie de culori. 

Acordă atenție detaliilor!

Nu toți ne pricepem sau avem răbdarea necesară pentru a planta flori acasă, dar poți cumpăra câteva ghivece cu care să amenajezi balconul. Apoi, o măsuță cu unul sau două scaune este ideală, chiar dacă suprafața este mică. Poate deveni locul în care să te bucuri de clipe de liniște zilnic, mai ales dimineața la cafea. Alege obiecte de mobilier de lemn, pentru a oferi mai multă căldură spațiului. De asemenea, optează pentru pernuțe și pături colorate, pentru un plus de confort. 

Distribuie acest articol