Mai mult timp de calitate cu prietenii

21 septembrie 2023
Imagine articol CIPRA

Agenda de serviciu și cea de acasă, din ce în ce mai pline de evenimente, ne țin deseori departe de prieteni și de bucuria unui timp de calitate cu prietenii, extrem de importante pentru starea de bine.  

49% dintre respondenții studiului CIPRA sunt mulțumiți de interacțiunea cu prietenii și 47% de modul în care își petrec timpul liber. Când vine vorba de activitățile preferate, românii pun pe primul loc plimbările în aer liber (64%), pe locul 2 mersul la cumpărături (51%), iar pe locul 3 vizionarea de filme (48%), urmate de citit (45%), întâlniri cu prietenii (40%) și ieșiri în oraș (22%). 

Timp fizic împreună

Într-o lume virtuală suntem conectați cu prietenii și rudele aproape în fiecare clipă, însă o astfel de interacțiune nu se compară cu timpul petrecut fizic alături de ei. Aceste momente pot deveni amintiri memorabile și ancore pentru restabilirea echilibrului emoțional în situații dificile. Chiar dacă la început pare complicat să stabilești astfel de întâlniri, odată ce ai făcut primul pas, vei vedea că sunt unele din puținele plăceri din viața pentru care merită să faci sacrificii. 

O multitudine de beneficii

Alături de prieteni se reduce stresul, iar asta înseamnă sănătate. În plus, te simți înțeles și încurajat, aveți același gen de preocupări, amintiri frumoase care pot fi depănate, poți găsi rezolvări la problemele cu care te confrunți, pentru că din afară lucrurile se văd mai obiectiv și poți avea încredere că sfaturile lor sunt sincere și în interesul tău. Studiile arată că cei care petrec mai mult timp cu prietenii dezvoltă mecanisme de adaptare sănătoase, dar au și un risc scăzut pentru a dezvolta hipertensiune arterială!

Întâlniri de 5 stele

Într-o întâlnire e necesar ca toți să considere că au avut ceva de câștigat, din punct de vedere emoțional, desigur! Și chiar dacă ați fost împreună o jumătate de oră sau o zi întreagă, atunci când la sfârșit poți spune „ce frumos a fost!” sau „ce bine m-am simțit!”, înseamnă că ai petrecut un timp de calitate alături de prietenii tăi.

Timp de calitate cu prietenii. Sfaturi pentru întâlniri memorabile

  • Ieșiți în oraș sau în afara lui fără să stați prea mult pe gânduri. Astfel de escapade neprogramate sunt cele mai frumoase. Un pic de aventură dă un plus de savoare timpului petrecut împreună.
  • Petreceți timp împreună mergând la activități comune: excursii montane, exerciții fizice, pictură, cursuri de gătit sau plimbându-vă prin parc.
  • Poți găzdui o seară de film sau de jocuri. Buna dispoziție va fi cea care va surprinde pe toată lumea.
  • Luați cina sau prânzul împreună, aducând fiecare un fel de mâncare, pentru ca indiferent cine va fi gazda să nu muncească prea mult pentru acest eveniment. La fel, să iei cina în oraș cu prietenii este un eveniment plăcut pentru toată lumea și nu contează atât de mult reputația localului, cât compania și calitatea discuției.
Distribuie acest articol