Sărbătorește momentele fericite din fiecare zi

8 august 2023
Imagine articol CIPRA

Se spune că fericirea nu este o destinație, ci o călătorie sau chiar un mod de a trăi. Tot ce trebuie să facem este să învățăm să ne bucurăm de momentele fericite ale fiecărei zile.

Sunt câteva momente de-a lungul vieții  pe care le luăm ca reper pentru fericire: ziua căsătoriei, nașterea copilului, admiterea la facultate sau avansarea în carieră, însă nu trebuie să ne limităm la acestea. Sunt multe alte momente care nu merită să treacă neobservate.

De altfel, potrivit studiului CIPRA, printre cele mai importante aspecte pentru români se numără nevoia de echilibru emoțional (80% dintre respondenți). Totodată, familia și prietenii, o casă primitoare și modul de petrecere a timpului liber sunt aspecte care influențează semnificativ calitatea vieții.

Fiecare zi poate fi plină de momente frumoase: cele petrecute jucându-te cu copiii tăi, ascultând muzică sau dansând. Chiar și o simplă întâlnire cu prietenii intră în această categorie. Iată câteva ipostaze de care ar trebui să ne bucurăm și să le celebrăm din tot sufletul, pentru a ne îmbunătăți calitatea vieții.

Focus pe distracție

În discuțiile amicale pot apărea dese ori momente în care râsul te face să vibrezi pe cele mai înalte culmi ale stării de bine. Da, râsul este molipsitor și terapeutic, el face organismul să secrete substanțe care-l ajută să se vindece! Dacă nu ai parte de astfel de momente, le-ai putea genera chiar tu, amintindu-ți situații amuzante, spunând bancuri sau vizionând comedii.

Și liniștea aduce bucurie

Râsul este un catalizator al fericirii, dar și pacea sufletească te poate conduce spre aceeași stare. Rezervă-ți câteva minute pe zi pentru a medita, pentru a face o pauză de la problemele curente și conectează-te cu tine sau cu natura. Privește cerul timp de cinci minute, observă dansul norilor și apoi vezi care este starea ta interioară. Vei fi uimit să vezi cât de bine te vei simți doar făcând acest banal gest.

Ziua întâmplărilor fericite

Există o astfel de zi internațională (pe data de 8 august) care ne amintește cât este de important să savurăm fericirea. Să te întâlnești cu cineva drag absolut întâmplător, să-ți ofere o îmbrățișare un copil pe stradă, să primești un cadou sau pur și simplu să ți se îndeplinească o dorință într-un mod neașteptat sunt întâmplări fericite, care dau savoare zilei și pot fi folosite ca ancore în momentele de debusolare emoțională. Cu condiția să le trăim conștient să ne conectăm cu bucuria pe care o degajă toate acele mici întâmplări. Exersând în fiecare zi fericirea momentului, ne vom construi, ca un puzzle cu mii de piese, o viață frumoasă.

Dăruiește momente fericite

Prăjitura preferată preparată fără nicio ocazie specială sau o sticlă de șampanie desfăcută pur și simplu pentru a te bucura de o zi reușită alături de partenerul de cuplu sunt toate momente prețioase. Odată cu aceste atenții le vei dărui și o porție generoasă de fericire. Iar bucuria va fi și a ta!

Distribuie acest articol