Micile fapte bune pentru starea de spirit
Studii din domeniul psihologiei au demonstrat că obiceiul de a face fapte bune este benefic pentru starea noastră mintală, ajutându-ne să fim mai fericiți și să experimentăm o stare de mulțumire. În plus, datele cercetărilor arată că există chiar și beneficii la nivel fizic, cum ar fi o tensiune arterială cu valori mai scăzute.
Din studiul CIPRA reiese că starea de spirit este unul dintre factorii importanți în viață pentru 78% dintre respondenți, iar stima de sine este importantă pentru 77% dintre cei chestionați.
Fiecare zi pe care o începem poate fi o oportunitate de a întinde o mână de ajutor. Nu e nevoie să realizezi acte mărețe de bunătate, gesturile mici contează și ele. Vei observa că, la final de zi, starea ți se poate îmbunătăți dacă experimentezi astfel de momente.
Doar… ascultă
De multe ori, un mare act de bunătate este acela de a asculta ce are de zis omul din fața ta. Nu te grăbi să dai o replică sau sfaturi, câteodată este suficient să fii acolo, să devii un sprijin pentru o persoană care are nevoie să vorbească despre emoțiile cu care se confruntă.
Zâmbește, e foarte sănătos!
Zâmbetul este un indicator al stării de bine și poate influența parametri precum presiunea sângelui sau starea sistemului imunitar. Găsește zilnic motive să zâmbești autentic – privește cerul de dimineață și spectacolul oferit de răsărit, ai grijă de câteva plante dragi sau începe-ți ziua cu mici jocuri împreună cu copiii, ei știu cel mai bine cum să zâmbească cu adevărat.
Trimite un dar prin curier
Descoperă sentimentul de bine pe care îl ai după ce faci un cadou surpriză cuiva drag! Nu trebuie să aștepți neapărat o zi anume pentru a dărui – dacă ai citit o carte care ți-a plăcut mult, gândește-te la omul căruia i-ai face o bucurie dacă i-ai dărui-o. Comand-o online și expediaz-o direct către acea persoană. Vei experimenta o incredibilă stare de bine știind că vei face pe cineva fericit.
Fă voluntariat pentru o cauză în care crezi
Timpul nostru este de cele mai multe ori cea mai prețioasă resursă pe care o avem. Alege ca periodic să îți oferi din timpul și energia ta pentru a-i ajuta pe cei din jur. Fie că e vorba de timp petrecut într-un centru pentru copii sau bătrâni, voluntariat la un adăpost pentru animale, ceea ce contează este să fii cu totul prezent acolo, dornic să dai o mână de ajutor cuiva care are mare nevoie de asta.
Profită de fiecare zi pentru a face cel puțin o faptă bună – poate fi o cafea adusă colegului de birou, un zâmbet oferit portarului unei clădiri sau o mână de ajutor întinsă unui prieten care se mută. Observă apoi cum se schimbă starea ta de spirit după ce aduci un zâmbet în viața cuiva.
Distribuie acest articol