Motive să încerci cărțile audio

26 ianuarie 2024
Imagine articol CIPRA

Avem cu toții zile în care programul este atât de încărcat, încât nu mai găsim timp pentru a sta câteva minute cu o carte bună în mână. Și, în acest timp, ducem dorul poveștilor ascunse printre pagini. Iată de ce cărțile audio pot fi o soluție excelentă.

Pentru 45% dintre respondenții studiului CIPRA, cititul este activitatea preferată pentru petrecerea timpului liber. Totodată, 27% dintre respondenți au declarat că ascultă cărți audio. Cei din grupa de vârstă 35 – 44 de ani recurg într-un procent mai mare la audiobooks (34% dintre cei chestionați). Iată beneficiile acestora!

Ai verde la multitasking 

Cu ajutorul cărților audio, poți ajunge la informația din cărți, chiar și în perioadele în care ai programul încărcat. Pot fi ascultate atunci când mergi cu mașina, când ești într-un mijloc de transport prea aglomerat pentru a deschide o carte sau atunci când gătești. 

Astfel, ascultând o carte audio în timp ce realizezi o altă activitate, economisești timp, bifând și beneficiile lecturii și task-urile zilei. 

Înveți mai ușor o limbă străină

Cărțile audio pot fi o unealtă de ajutor dacă vrei să îți îmbunătățești limba engleză, de exemplu, sau dacă vrei să înveți o nouă limbă străină. Ascultând personaje vorbind limba nativă, fiind atent la ton și nuanțe, vei reuși să te descurci mai ușor la nivel conversațional. Și bifezi capitolul dezvoltare personală aproape fără efort.

Combați zilele mohorâte 

Zilele friguroase, ploioase sau întunecate pot fi terne și greoaie. Relaxează-te ascultând o carte audio care îți induce un sentiment de bine, de speranță. Caută povești cu care să relaționezi sau unele amuzante. Îți vei schimba starea de spirit.

Moș Ene poate veni și cu o carte audio 

Nu ai starea necesară să te concentrezi la citit seara, fiind mult prea obosit? O pereche de căști sau o mică boxă portabilă pe noptieră te pot transporta către lumi miraculoase dintr-o carte audio. Somnul va veni mult mai ușor odată ce îți deconectezi mintea de la tumultul zilei. 

Ai drumuri lungi mai ușore atunci când ești cu copiii în mașină

Excursiile lungi cu mașina pot fi obositoare dacă tot primești de pe bancheta din spate întrebarea ”Când ajungem?”. O carte audio potrivită pentru cei mici, conectată la sistemul audio al mașinii este o modalitate excelentă de a le capta atenția. Alegeți împreună povestea, iar la finalul ei discutați pe marginea ei, creați propriile variante amuzante de povești cu personajele cheie.

Călătorește spre lumi imaginare!

Călătoriile poate nu sunt la îndemâna noastră fix în momentele în care am avea nevoie de o vacanță. O carte audio a carei acțiune se petrece într-o țară pe care vrei de ceva vreme să o vizitezi te poate transpune în atmosfera destinației tale de vis. Portocalii Italiei, livezile de măslini și plajele superbe ale Greciei sau versanți plini de zăpadă din Himalaya – o carte audio poate fi un bilet către locuri uimitoare de pe glob. 

Folosește cărțile audio pentru a ajunge la subiectele cărților pe care le ai pe listă pentru acest an. Vei observa cât de relaxante sunt, iar la final de zi vei rămâne cu o poveste frumoasă. 

Distribuie acest articol